02-771-2441

BG FIT

 

  

 

PREDSTAVITEV

 

Body Geometry Fitting je bil razvit po več letih sodelovanja z dr. Andy Pruit-om, dr Roger Minkow-om in Boulder centrom za športno medicino. Je obsežna filozofija narejena, da pomaga kolesarjem voziti hitreje, dlje, bolj udobno in z zmanjšano možnostjo poškodbe. Naš Body Geometry Fitting tehnik je usposobljen s strani medicinskih svetovalcev, ki z uporabo podatkov pridobljenih iz fizičnega pregleda optimizirajo kolo in opremo, da se ujema s kolesarjevim biomehaničnim profilom.
Postopek nastavitve smo pripeljali še korak dlje z vključevanjem lastnih izkušenj in drugih metod merjenja.

 

 

ZAKAJ BODY GEOMETRY FITTING?

 

Kolesarstvo je šport ponovitev. Pri kolesarjenju vsako uro isti gib ponovimo 5.400 krat (pri povprečni kadenci 90), in v kolikor ta gib ni pravilen, lahko sčasoma privede do poškodb.

 

Pravilna nastavitev kolesa:

  • zmanjša ali izniči možnost pojava poškodb,
  • preprečuje nastanek bolečin med kolesarjenjem (v hrbtu, vratu, ramenih, podlatih ...),
  • poveča udobje na kolesu,
  • izboljša prenos moči na pedala,
  • poveča motivacijo in veselje o kolesarjenja.

 

Metoda BODY GEOMETRY FITTING ne posveča nobene pozornosti zastarelim metodam kot so merjenje dolžine rok, nog, mednožja, saj so te mere statične, in ker dvema kolesarjema s popolnoma enakimi merami ne bo ustrezala enaka nastavitev kolesa. Pri metodi BODY GEOMETRY FITTING se osredotoča na tip kolesarja, njegove cilje, opravi se fizični pregled, kjer se ugotovi prožnost mišic in vezi, pozicije in naklona kolen, stopal, razne gibalne omejitve, moči jedra telesa, razlike v dolžini nog ali rok ... Na podlagi popolnega fizičnega pregleda se kolesarja nastavi na kolesu, določi optimalno višino in pomaknjenost sedeža, obliko in naklon sedeža, širino in naklon krmila, dolžino opore krmila, pozicijo ploščic, razdalje med levim in desnim pedalom, poravnavo točk gležnja-kolena-medenice z ustreznimi vložki in naklon kolesarja.

 

Ne nasedajte poceni in nepreverjenim nastavitvam kolesa, od tehnika VEDNO ZAHTEVAJTE DIPLOMO!

 


 

POSTOPEK BODY GEOMERY FITTING:

 

1. Pogovor s kolesarjem; Tukaj se s strukturnimi vprašanji ugotovi predhodne poškodbe kolesarja, pri čemer moramo biti najbolj pozorni pri nadaljnem testu, ki pozneje vplivajo na nastavitve višine sedeža in razdalje do krmila. Ugotovijo se želje in cilji kolesarja.

 

2. Fizični pregled kolesarja; Tukaj se ugotovijo meje fleksibilnosti kolesarja, poškodbe in omejitve ter kakšne so lahko pozicije na kolesu. Vse od moči jedra telesa, do strukture stopala, kolena, morebitne ukrivljene hrbtenice in različne dolžine nog.

 

3. FIT s strani; Cilj je nastaviti kolo tako, da se kolesar na njem počuti udobno v vseh pozicijah rok na krmilu, in najti nevtralno pozicijo, v kateri se lahko kolesar prilagaja terenu in načinu vožnje.

 

4. FIT od spredaj; Tukaj se opazuje poganjanje pedal in biomehanika kolesarja. Naredijo se specifične spremembe pozicije, ki optimizirajo zmogljivost in udobje, da se doseže balansiran prenos moči iz celega telesa.

 

                                                         

 

ZAKAJ IZBRATI RAVNO NAS?

 

  • Ker imamo reference, ki segajo vse do tekmovalcev v World Tour in svetovnih prvakov,
  • ker imamo največ izkušenj, saj storitev izvajamo že od leta 2009,
  • ker smo edini z MASTER BG FIT tehnikom v Sloveniji! To je druga in hkrati najvišja stopnja izobraževanja, ki poteka v Morgan Hillu s strani Andy Pruitt-a, ustanovitelja BG FIT. MASTER BG FIT tehniki so edini, ki lahko opravljajo nastavitve sponzoriranim tekmovalcem ekip Saxo, Quickstep in Astana. Tako si z obiskom tehnika z nazivom MASTER zagotavljate najboljšo izvedbo, kot so jo deležni najboljši,
  • ker smo popravili že veliko napačnih nastavitev istih ali konkurenčnih metod,
  • ker smo se edini izobraževali na sedežu podjetja v ZDA direktno od Dr. Andy Pruitt-a.

 

CENA: 100 €*

*ob nakupu kolesa imate na to ceno 20 % popusta. Ob nastavitvi dveh koles hkrati (primer cestni in MTB) je cena drugega samo 60 €.

 

 OD SVOJEGA FITTING TEHNIKA VEDNO ZAHTEVAJTE POTRDILO O KOMPETENCI!
 
     

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke, na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih