02-771-2441

ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023

-30%
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023
NOVO! Električno gorsko kolo s težo klasičnega gorskega kolesa - to je LUMEN ERIDE! Ko vzameš najboljše XC kolo na tržišču - Spark 900 z 130 mm vzmetenja, mu dodaš popolnoma tiho in močno električno asistenco, hkrati pa ohraniš njegovo legendarno lahko težo, si pripravljen, da odpelješ vsak trail tako kot svetovni prvak Nino Schurter.
Scott
Scott
Stara cena z DDV:
10.299,00 €
Popust:
30 %
AKCIJSKI IZDELKI
7.190,00 €
Najnižja cena v 30 dneh
10.299,00 €
izbrano
XL
DODAJ V KOŠARICO
Dobavni rok
NA ZALOGI PRI DOBAVITELJU - dobava do 14 dni
Pinterest

ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 900 2023

 

Električno gorsko kolo s težo klasičnega gorskega kolesa (od 15,5 kg) - to je LUMEN ERIDE! Ko vzameš najboljše XC kolo na tržišču - Spark 900 z 130 mm vzmetenja, mu dodaš popolnoma tiho in močno električno asistenco, hkrati pa ohraniš njegovo legendarno lahko težo, si pripravljen, da odpelješ vsak trail tako kot svetovni prvak Nino Schurter.

 

 

GLAVNE LASTNOSTI:

 • Spark Carbon HMX okvir
 • FOX 34 Float Factory 130mm vilica
 • FOX Nude 5T EVOL, TwinLoc, 130mm
 • SRAM GX AXS Eagle 12 Speed
 • Shimano XT 4 Piston Disc zavore
 • Syncros Silverton 1.5 TR obroči
 • FOX Dropper Post, Syncros CF deli
 • Samo 16,3 kg (tubeless)!
 • Velikosti od S do XL

 

*Upoštevajte, da se lahko specifikacije koles spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

 

Občutki pri vožnji novega Lumna? Kot, da bi vozili “ne-električno” kolo. Pozabite na daljšo zavorno pot, težo in upor pedal. Vozite ga lahko brez asistence. Lumen je namenjen gorskim kolesarjem, z vsemi prednostmi običajnega kolesa, sedaj z dodatno asistenco, za lažje premagovanje vzpona.

 

 

 

 

 

 

MOČNA IN KOMPAKTNA ASISTENCA

 

 

Že od samega začetka je bil cilj ustvariti najlažje možno električno kolo in po dolgih preizkusih je bilo jasno, da je TQ HPR50 je najboljša rešitev za našo ekipo SCOTT eRIDE koles.

 

TQ je nemško podjetje, ustanovljeno 1994, specializirano za električne komponente v različnih panogah, vključno z letalsko, farmacevtsko industrijo in infrastrukturo. S HPR50 so preprosto na novo napisali pravila in zagotovili razmerje med težo in močjo (1,8 kg za 50 Nm). S premerom 8 cm je TQ inoviral z uporabo harmoničnega sistema zobnikov. To omogoča manjši sistem, hkrati pa poveča natančnost le tega. Posledica je lažje kolo, boljša integracija, prav tako se zmanjša zračnost za bolj naraven občutek vrtenja pedal. Ta tehnologija omogoča manj hrupen sistem za resnično naravno izkušnjo.

 

 

 

2 BATERIJI – 1 INTEGRIRANA, 1 ZUNANJA

 

 

Lumen je opremljen s 360 Wh integrirano baterijo, ki jo lahko dopolnimo s 160 Wh zunanjo baterijo. Enostavna montaža na prednji nosilec za bidon, s posebnim nosilcem za hitro nastavitev in odstranitev, ki ga je zasnoval SCOTT.

 

Strokovno znanje, ki ga imajo pri TQ je baterija HPR50 v kombinaciji z range extenderjem, ki pripomore k največji zmogljivosti baterije do konca. TQ uporablja posebne baterijske celice, ki omogočajo maksimalno delovanje tudi pri skoraj izpraznjeni bateriji. Sistem je mogoče polniti z range extenderjem ali pa s pametnim polnilnikom. Prednostna naloga je hitro polnjenje baterije kolesa – 80% se doseže samo v 2 urah.

 

 

2 NOSILCA BIDONA…

 

 

Za razliko od ostalih E-MTB koles ima Lumen možnost namestitve dveh nosilcev za bidon – tako boste na daljših turah ostali hidrirani. Prav zato, ker ima integrirano vzmetenje ima dovolj prostora za dodatno baterijo in dodaten nosilec za bidon.

 

 

POSTAVITEV VZMETENJA – FLEX PIVOT

 

Lumen uporablja enako postavitev vzmetenja kot SCOTTovo kolo Spark – dvojni zmagovalec svetovnega prvenstva. Ko smo prvič vozili kolo s to postavitvijo vzmetenja, smo se zaljubili. Sedaj, leta pozneje, smo še vedno prepričani, da je ta pristop najboljši za tehnično vožnjo po brezpotjih in po trailih. Razporeditev vzmetenja kot je pri Lumnu, ima izredno specifično in preizkušeno kinematiko ter manj »nevzmetene« teže. Uporaba »flex pivota« v sedežni opori je idealna rešitev za kolo s tem hodom. Omogoča, da ohranimo lahek sistem in zagotavljamo optimalno delovanje.

 

 

INTEGRIRANA TEHNOLOGIJA VZMETENJA

 

Spark je debitiral z integriranim vzmetenjem, Lumen sledi istemu principu. Se sprašujete, zakaj integrirano? Prvič, ker izgleda noro dobro. Če pa pogledamo še globje, nam ta pristop omogoča izboljšanje lastnosti vzmetenja, brez da bi se žrtvovali pri teži. Pri razvoju najlažjega E-MTB kolesa na svetu je vsak gram pomemben.

 

Za optimalno delovanje vzmetenja mora biti prenos moči čim bolj neposreden. Z integriranim vzmetenjem izboljšamo več področij. Konstrukcija okvirja je bolj toga in zmanjšuje nepotrebne bočne premike glede na smer vožnje. Lahko dodamo večje ležaje na cev sedežne opore in okrepimo ta del, zmanjšamo gibanje. Čeprav se nam morda zdijo te izboljšave majhne in nepomembne, pa njihova vsota pripomore k učinkovitemu vzmetenju. Samo vzmetenje je zaščiteno pred udarci in vremenskimi vplivi, dvema faktorjema, ki vplivata na njegovo zmogljivost in delovanje.

 

Okvir z nižjim težiščem, boljšo vodljivostjo in stabilnostjo, bo nudil kolesarju samozavestnejšo vožnjo.

 

 

 

OKVIR

 

 

Kot pri Sparku, je drža pri kolesarjenju kot na običajnem kolesu. Želeli smo sposobnost trail kolesa pri spustu kot tudi lahkotnost trail kolesa pri vzponu. Prej ko boste gor, hitreje se boste lahko spet spustili. Motor TQ nam omogoča ohranitev standarda Q-faktor s 55 mm odmika verige – tako kot pri Sparku. To nam omogoča veliko prostora med pnevmatiko in okvirjem brez zmanjšanja togosti, ter enako držo kolesarja in širino pedal kot pri običajnem kolesu

 

 

 

 

SAG

 

Nastavitev "SAG-a" je povsem enostavna preko indikatorja na zunanjem linku in preko porta na okvirju kolesa.

 

 

LUMEN COCKPIT

 

Lumen 900 SL in 900 sta opremljena s Syncros Fraser IC DC integriranim krmilom. Kabli so nameščeni pod krmilo, izgled kolesa pa ne bi mogel biti bolj čist. Prav tako to onemogoča zvijanje kablov. Prosto je za namestitev števca, svetilke, itd.

 

Lumen 910 in Contessa modeli so opremljeni s standardnim krmilom in nosilcem krmila – notranje navijanje kabla. Syncros zagotavlja, da so vse stične točke na kolesu narejene za vrhunsko izkušnjo vožnje.

 

 

SISTEM KRMILA

 

 

Sistem lahko kontroliramo preko minimalističnega stikala na krmilu, ki je združen z displejem na zgornji cevi okvirja. Je zelo enostavno za upravljanje, zahvaljujoč ergonomski postavitvi na krmilu. Z lahkoto upravljamo med samim kolesarjenjem, kot tudi pri asistenci »Walk mode«.

 

 

 

 

SLEDI SVOJIM VOŽNJAM

 

Aplikacija TQ ponuja koristno in enostavno sledenje vašim vožnjam. Z aplikacijo TQ E-bike se preprosto povežete, prilagodite in nadzorujete kolo. S samo aplikacijo lahko izberete pogonsko enoto, prihranite življenjsko dobo baterije ali pa povečate izhodno moč. Spremenite lahko tudi odziv pedal za hitrejši odziv motorja ali pa ga upočasnite. Poigrate se lahko s samimi nastavitvami prikaza na zaslonu (vrstni red, izklop, vklop zvoka, itd.).

 

Brez brnenja in hrupa – ko boste vi in vaše kolo na poti, uživajte v danem momentu.

 

 

 

 

LUMEN LINIJA

 

Novo linijo Lumen predstavljajo: Lumen eRIDE 900 SL, Lumen eRIDE 900, Lumen eRIDE 910 in model Contessa.

 

                

 

 

Slike:  Michal Cerveny, Cyrille Kurtz, SCOTT Sports

 

TABELA VELIKOSTI:

OKVIR
Lumen eRIDE Carbon HMX Integrated Suspension Technology Flex Pivot / Adjustable head angle Syncros Cable Integration System TQ HPR50 / UDH Interface / 12x148mm with 55mm Chainline
VILICE
FOX 34 Float Performance Elite Air FIT4 3-Modes with low Speed adj. / Kabolt 15x110mm axle 44mm offset / tapered steerer / Reb. Adj. / Lockout / 130mm travel
ZADNJI MENJALNIK
SRAM GX Eagle AXS 12 Speed Wireless Electronic Shift System
PRESTAVNI ROČICI
SRAM GX Eagle AXS Rocker Controller
ZAVORE
Shimano XT / BR-M8120 4 Piston
GONILKA
FSA Carbon crankset / 175mm / 34T
KASETA
SRAM XG1275 / 10-52 T
PESTI
Syncros Silverton 1.5-30 CL F: 15x110mm, R: 12x148mm 30mm Tubeless ready rim 28H / XD Driver Syncros Axle w/Removable Lever with 6mm Allen, T30 and T25 Tools
OBROČA
Syncros Silverton 1.5-30 CL F: 15x110mm, R: 12x148mm 30mm Tubeless ready rim 28H / XD Driver Syncros Axle w/Removable Lever with 6mm Allen, T30 and T25 Tools
KRMILO
Syncros Fraser iC SL DC Carbon 0° rise / back sweep 8° / mini Rise / 760mm Syncros Performance XC lock-on grips
SEDEŽNA OPORA
FOX Transfer Dropper Post 31.6mm / S size 125mm / M size 140mm L size 150mm / XL size 175mm
TEŽA
16,3 kg (tubeless)
SEDEŽ
Syncros Tofino 1.5 Regular Titanium rails
ROTOR
Front: RT-MT800 CL 180mm / Rear: RT-EM810 CL 180mm
VERIGA
SRAM CN NX Eagle
PLATIŠČA
Schwalbe Wicked Will 29x2.4" EVO Super Race / TLE / 67EPI / Addix Speed Grip
SISTEM ZA NASTAVITEV AMORTIZERJEV
SCOTT TwinLoc 2 Technology Suspension & Dropper Remote 3 Suspension modes
VZMETENJE
Front: 130mm / Rear: 130mm
E-SISTEM
MOTOR: TQ HPR50 Mid Motor drive 50Nm max Torque / EU: 25kmh / US: 20mph, BATERIJA: TQ Internal 360Wh
PRIKAZ ZASLONA
TQ HPR Bluetooth / ANT+ / Dedicated Smartphone app
ZADNJI AMOARTIZER
FOX NUDE 5T EVOL Trunnion SCOTT custom w. travel / geo adj. 3 modes: Lockout-Traction Control-Descend Custom large Air volume / DPS / Reb. Adj. Travel 130-90-Lockout / T165X45mm

Sorodni izdelki

  -27%
  TREKING KOLO SCOTT SUB CROSS 50 MEN 2022
  Stara cena z DDV:
  729,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  529,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  729,00 €
  -20%
  GORSKO KOLO SCOTT SPARK 940 2022
  Stara cena z DDV:
  3.909,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  3.127,20 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  2.931,75 €
  -30%
  ELEKTRIČNO GORSKO KOLO BERGAMONT E-REVOX EDITION FMN EQ 2024
  Stara cena z DDV:
  3.289,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  2.299,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  3.289,00 €
  -15%
  CESTNO KOLO SCOTT ADDICT RC 15 BLACK 2024
  Stara cena z DDV:
  6.489,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  5.490,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  5.320,98 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke, na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih