02-771-2441

ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024

-18%
ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024
ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024
ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024
ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024
ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024
ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024
ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024
ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024
Predstavljamo vam novi standard za električna cestna in gravel kolesa. Tih, učinkovit in z motorjem, ki ima izredno majhen upor. Novi Solace je udobno, vodljivo in vsestransko električno kolo.
Scott
Scott
Stara cena z DDV:
8.239,00 €
Popust:
18 %
AKCIJSKI IZDELKI
6.755,00 €
Najnižja cena v 30 dneh
8.239,00 €
Dobavni rok
NI NA VOLJO - PIŠITE NAM ZA INFO O ZALOGI/DOBAVI
Pinterest

ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT SOLACE ROAD eRIDE 20 2024

 

Razširite svoja obzorja z novim cestnim električnim kolesom Solace. Je izjemno vsestranski - od celodnevnih alpskih vzponov in spustov do sobotnih jutranjih pobegov, ko nimate veliko časa. Solace je tih, učinkovit in z motorjem ki ima izredno majhen upor. Model 20 je opremljen s 360 Wh notranjo baterijo in opcijsko z dodatno 160 Wh zunanjo (na voljo za dokup), da lahko premaknete obzorje še malo dlje. 3 stopnje pomoči v kombinaciji z notranjo napeljavo kablov. Perfektno.

 

GLAVNE LASTNOSTI:

 • Solace eRIDE Disc HMX Carbon okvir
 • Solace eRIDE HMX vilica
 • Shimano Ultegra Di2 Disc 24 Speed
 • TQ Mid Motor drive 50Nm max Torque, TQ Internal 360Wh
 • Syncros Capital 1.0 40e Disc obroči
 • Schwalbe PRO ONE EVO Super Race TL-Tires pnevmatike
 • Syncros Carbon/Alloy deli
 • Velikosti od XS do XL

 

*Upoštevajte, da se lahko specifikacije koles spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

Predstavljamo vam novi standard za električna cestna in gravel kolesa. Tih, učinkovit in z motorjem, ki ima izredno majhen upor. Novi Solace je udobno, vodljivo in vsestransko kolo.

   

 

EN OKVIR, DVE KOLESI

 

Novi Solace eRIDE ima tako cestno kot gravel platformo, dve kolesi v enem. S čistim dizajnom, velikim prostorom za pnevmatike in karbonskim okvirjem je Solace lahkotno e-kolo z odličnim dosegom. Za daljše vožnje s prostorom za 1 bidon in range extender ali 2 bidona ter ustrezne torbice za okvir.

 

Obe kolesi nosita dediščino Scott Addict okvirja, kolo, ki je vodilno v razredu lahkih cestnih in gravel koles.

 

 

DIZAJN OKVIRJA

 

Kljub odprtemu spodnjemu nosilcu za namestitev pogonske enote smo dosegli zelo podobne vrednosti togosti kot pri modelu Addict. Tako kompakten sistem, kot ga je razvilo podjetje TQ, ki je imelo ključno vlogo pri izdelavi montažnih točk, na katerih sta motor in baterija vgrajena v okvir. Kompaktna in minimalistična pritrditev pomaga ohraniti gladko karbonsko konstrukcijo v strukturi okvirja in se izogni obsežnim in zapletenim vmesnikom.

 

Kolesa Solace eRIDE imajo Scott-ov koncept togosti. Pri okvirju Solace lahko razlikujemo dve področji, ko govorimo o karbonski strukturi. Prvič, na delih, kjer je kolesar v neposrednem stiku s kolesom, smo poskrbeli za posebno razporeditev karbonskih slojev, ki omogočajo udoben občutek med vožnjo. V nasprotju s tem so na spodnji strani okvirja, kjer je večina teže in kjer se uporabljajo sile pri pedaliranju, nameščene plasti togosti. To zagotavlja odlično ravnovesje med togostjo in udobjem.

 

Solace eRIDE - okvir velikost M

 

GEOMETRIJA

 

Kolesa Solace so osredotočena na vzdržljivost, zato imajo ohlapnejšo glavno cev in daljšo medosno razdaljo kot kolesa Addict eRIDE, kar omogoča zelo stabilno vožnjo. Upravljanje vzbuja zaupanje in kolesarju daje varen občutek. Solace eRIDE ima enako geometrijo okvirja kot Addict Gravel, in je popolna rešitev, kako Solace-u dodati še gravel lastnosti. Edina razlika je za centimeter daljši spodnji del trikotnika (chainstay). Posledica razlike med platformama pa je stabilnost, optimalna porazdelitev teže in več prostora za pnevmatike.

 

 

TQ POGONSKA ENOTA

 

Zahvaljujoč tihemu motorju TQ, vam Solace eRide ponuja, da poslušate zvoke narave. Motor je izjemno lahek, kar pomeni, da kolo lahko uporabljate tudi brez električne pomoči. Dodatna prednost je tudi, da motor skoraj da nima upora, zato lahko baterijo uporabljate po potrebi in tako optimizirate doseg. Za cestno ali gravel platformo za e-kolesa je to zelo pomembna lastnost. Večji kot je upor motornega sistema, težje in bolj nerodno je voziti s hitrostjo nad zakonsko dovoljeno mejo 25 km/h (EU). Pri sistemu TQ tega ni. Preprosto izklopite motor, zmanjšajte stopnjo pomoči in ohranite življenjsko dobo baterije ter uživajte v naravnem pedaliranju.

 

Kompakten in lahek TQ HPR50

 

TQ je nemško podjetje ustanovljeno leta 1994 in je specializirano za električne komponente v različnih panogah vključno z letalsko, farmacevtsko in infrastrukturno. Z motorjem HPR50 so preprosto na novo spisali pravila in zagotovili razmerje med težo in navorom 1,8 kg in 50Nm, kar je do sedaj brez primere. TQ je pri premeru 8 cm uvedel pomembno novost in sicer uporabo harmoničnega zobniškega sistema. To omogoča občutno manjšo velikost motorja in poveča natančnost sistema. Kolo je posledično lažje, ima boljšo integracijo in zmanjšan zračni upor – bolj naraven občutek pri pedaliranju. Tehnologija omogoča izjemno tiho delovanje in naravno izkušnjo kolesarjenja. Navsezadnje, kolesarite zato, da ste v naravi in uživate v njej.

 

VEDNO POVEZANI

 

Da bi ohranili čist izgled kolesa, TQ sistem daje poudarek na povezljivosti in minimalističnem zaslonu, ki je vgrajen v zgornjo cev okvirja. Na LED zaslonu so na prvi pogled prikazane vse bistvene informacije, kot so stanje baterije v %, doseg km in način delovanja. Zaradi vgrajenega merilnika moči so na voljo tudi podatki o vrtljajih in vatih. Želite več? Naložite si aplikacijo (Apple App Store / Google Play Store) in se povežite s svojim telefonom. Možna je tudi povezava s števcem, saj ima vgrajen sistem ANT+, ki omogoča povezavo z Garminom, Hammerhead in Wahoo.

 

 

Poleg 360 Wh baterije, vgrajene v spodnji cevi okvirja, so vsi modeli Solace pripravljeni na uporabo dodatnega 160WH range extenderja. Solace range extender je mogoče kupiti kot dodatek, izgleda pa kot klasičen bidon.

 

Zahvaljujoč strokovnemu znanju družbe TQ in edinstveni učinkovitosti celic je zmogljivost baterije optimizirana v največji možni meri. Sistem električnega kolesa se s tehnologijo SMART samodejno prilagodi na dva vira energije.

 

To pomeni, da bo pri uporabi range extenderja sistem dal prednost njegovemu praznjenju pred uporabo energije iz vgrajene baterije. Poleg tega je ob izpraznitvi range extenderja prehod med viri napajanja samodejen in nemoteč. Najverjetneje tega ne boste niti opazili.
 

 

 

   

Scott-ov sistem hitrega sproščanja omogoča enostavno zamenjavo range extenderja za bidon.

 

Celoten sistem lahko napolnite v enem samem koraku. Ko je range extender priklopljen na kolo, priklopite pametni polnilnik v njegov priključek. Sistem SMART bo tako prednostno napolnil vgrajeno baterijo električnega kolesa, nato pa bo šele napolnil range extender. Čas polnjenja je hiter, glavna baterija je napolnjena do 80% v samo 2 urah polnjenja.

 

Pri modelih Solace 10 in Solace Gravel 10 je range extender vključen, pri vseh ostalih je na voljo kot dodatek in ga lahko dokupite.

 

Kadar ne uporabljate range extenderja, lahko nosilec uporabite za nosilec drugega bidona. Hitro in enostavno, brez uporabe orodja.

 

 

SOLACE COCKPIT

 

Novi Solace je opremljen s Creston IC krmilom. Vsi kabli so speljani v notranjosti, s to pametno konstrukcijo je izredno enostavno spreminjati nastavitve z distančniki. Modela Solace 10 eRIDE in Solace Gravel eRIDE sta opremljena s Syncrosovim Creston IC krmilom. Vsi ostali pa imajo diskretni sistem za upravljanje kablov. Zaradi pametne zasnove je sprememba dolžine enostavna in brez rezanja kablov.

 

 

DODATKI & ZDRUŽLJIVOST

 

Pri Syncrosu so na voljo kompleti blatnikov za Solace Road in Gravel.

 

Solace eRIDE je opremljen s svetilko in združljiv z dodatki Syncros. Svetilko je možno priklopiti na vgrajeno baterijo. Solace Road in Gravel sta združljiva z oporo, ki jo je možno kupiti kot dodatek. Na krmilo lahko nastavite števec.

 

 

   

 

 

TABELA VELIKOSTI:

OKVIR
Solace eRIDE Disc HMX Endurance geometry / Replaceable Derailleur Hanger Fully Internal cable routing Range Booster Ready
VILICE
Solace eRIDE HMX Flatmount Disc 1 1/4"-1 1/2" Eccentric Carbon steerer
ZADNJI MENJALNIK
Shimano Ultegra Di2 RD-R8150-SS 24 Speed Electronic Shift System
PRESTAVNI ROČICI
Shimano Ultegra ST-R8170 24 Speed Electronic Shift System
ZAVORE
Shimano BR-R8170 Hyd.Disc
GONILKA
FSA eBike Carbon
KASETA
Shimano Ultegra CS-R8100-12 11-34
PESTI
Syncros Capital 1.0 40e Disc 24 Front 12x100mmTA /24 Rear 12x142mmTA
OBROČA
Syncros Capital 1.0 40e Disc 24 Front 12x100mmTA /24 Rear 12x142mmTA
KRMILO
Syncros Creston 1.0 Compact Carbon
SEDEŽNA OPORA
Syncros Duncan SL Aero
TEŽA
12,5 kg
SEDEŽ
Syncros Belcarra Regular 1.0
ROTOR
Shimano RT-CL800 rotor 160/F and 160/R
VERIGA
Shimano Ultegra CN-M8100-12
PLATIŠČA
Schwalbe PRO ONE EVO Super Race, TL-Easy, Fold 700x38C
E-SISTEM
MOTOR: TQ HPR50 Mid Motor drive 50Nm max Torque / EU: 25kmh / US: 28mph, BATERIJA: TQ Internal 360Wh
PRIKAZ ZASLONA
TQ HPR Bluetooth / ANT+ / Dedicated Smartphone app / DI2
PREDNJI MENJALNIK
Shimano Ultegra Di2 FD-R8150 Electronic Shift System

Sorodni izdelki

  -34%
  ELEKTRIČNO GORSKO KOLO BERGAMONT E-REVOX ELITE RIGID EQ 2024
  Stara cena z DDV:
  4.529,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  2.990,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  4.529,00 €
  -29%
  ŽENSKO GORSKO KOLO SCOTT CONTESSA SCALE 930 2022
  Stara cena z DDV:
  1.469,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  1.049,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  1.469,00 €
  -16%
  GRAVEL KOLO SCOTT CONTESSA ADDICT GRAVEL 15 2024
  Stara cena z DDV:
  2.679,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  2.250,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  2.679,00 €
  -27%
  ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT STRIKE eRIDE 930 GREY 2024
  Stara cena z DDV:
  5.459,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  3.990,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  5.459,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke, na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih