02-771-2441

ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024

-18%
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 GREY 2024
NOVO! Električno gorsko kolo s težo klasičnega gorskega kolesa - to je LUMEN ERIDE! Ko vzameš najboljše XC kolo na tržišču - Spark 900 z 130 mm vzmetenja, mu dodaš popolnoma tiho in močno električno asistenco, hkrati pa ohraniš njegovo legendarno lahko težo, si pripravljen, da odpelješ vsak trail tako kot svetovni prvak Nino Schurter.
Scott
Scott
Stara cena z DDV:
7.209,00 €
Popust:
18 %
AKCIJSKI IZDELKI
5.890,00 €
Najnižja cena v 30 dneh
7.209,00 €
Dobavni rok
PO NAROČILU - pišite/pokličite za več informacij
Pinterest

ELEKTRIČNO GORSKO KOLO SCOTT LUMEN eRIDE 910 2024

 

Električno gorsko kolo s težo klasičnega gorskega kolesa (od 15,5 kg) - to je LUMEN ERIDE! Ko vzameš najboljše XC kolo na tržišču - Spark 900 z 130 mm vzmetenja, mu dodaš popolnoma tiho in močno električno asistenco, hkrati pa ohraniš njegovo legendarno lahko težo, si pripravljen, da odpelješ vsak trail tako kot svetovni prvak Nino Schurter.

 

 

GLAVNE LASTNOSTI:

 • Spark Carbon HMX okvir
 • FOX 34 Float Rhythm 130mm vilica
 • FOX Nude 6T EVOL, TwinLoc, 130mm
 • Shimano XT 12 Speed
 • Shimano Deore 4 Piston Disc zavore
 • Syncros X-30SE TR obroči
 • Syncros sedežna opora in deli
 • Samo 17,6 kg (tubeless)!
 • Velikosti od S do XL

 

*Upoštevajte, da se lahko specifikacije koles spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

 

Občutki pri vožnji novega Lumna? Kot, da bi vozili “ne-električno” kolo. Pozabite na daljšo zavorno pot, težo in upor pedal. Vozite ga lahko brez asistence. Lumen je namenjen gorskim kolesarjem, z vsemi prednostmi običajnega kolesa, sedaj z dodatno asistenco, za lažje premagovanje vzpona.

 

 

 

 

 

 

MOČNA IN KOMPAKTNA ASISTENCA

 

 

Že od samega začetka je bil cilj ustvariti najlažje možno električno kolo in po dolgih preizkusih je bilo jasno, da je TQ HPR50 je najboljša rešitev za našo ekipo SCOTT eRIDE koles.

 

TQ je nemško podjetje, ustanovljeno 1994, specializirano za električne komponente v različnih panogah, vključno z letalsko, farmacevtsko industrijo in infrastrukturo. S HPR50 so preprosto na novo napisali pravila in zagotovili razmerje med težo in močjo (1,8 kg za 50 Nm). S premerom 8 cm je TQ inoviral z uporabo harmoničnega sistema zobnikov. To omogoča manjši sistem, hkrati pa poveča natančnost le tega. Posledica je lažje kolo, boljša integracija, prav tako se zmanjša zračnost za bolj naraven občutek vrtenja pedal. Ta tehnologija omogoča manj hrupen sistem za resnično naravno izkušnjo.

 

 

 

2 BATERIJI – 1 INTEGRIRANA, 1 ZUNANJA

 

 

Lumen je opremljen s 360 Wh integrirano baterijo, ki jo lahko dopolnimo s 160 Wh zunanjo baterijo. Enostavna montaža na prednji nosilec za bidon, s posebnim nosilcem za hitro nastavitev in odstranitev, ki ga je zasnoval SCOTT.

 

Strokovno znanje, ki ga imajo pri TQ je baterija HPR50 v kombinaciji z range extenderjem, ki pripomore k največji zmogljivosti baterije do konca. TQ uporablja posebne baterijske celice, ki omogočajo maksimalno delovanje tudi pri skoraj izpraznjeni bateriji. Sistem je mogoče polniti z range extenderjem ali pa s pametnim polnilnikom. Prednostna naloga je hitro polnjenje baterije kolesa – 80% se doseže samo v 2 urah.

 

 

2 NOSILCA BIDONA…

 

 

Za razliko od ostalih E-MTB koles ima Lumen možnost namestitve dveh nosilcev za bidon – tako boste na daljših turah ostali hidrirani. Prav zato, ker ima integrirano vzmetenje ima dovolj prostora za dodatno baterijo in dodaten nosilec za bidon.

 

 

POSTAVITEV VZMETENJA – FLEX PIVOT

 

Lumen uporablja enako postavitev vzmetenja kot SCOTTovo kolo Spark – dvojni zmagovalec svetovnega prvenstva. Ko smo prvič vozili kolo s to postavitvijo vzmetenja, smo se zaljubili. Sedaj, leta pozneje, smo še vedno prepričani, da je ta pristop najboljši za tehnično vožnjo po brezpotjih in po trailih. Razporeditev vzmetenja kot je pri Lumnu, ima izredno specifično in preizkušeno kinematiko ter manj »nevzmetene« teže. Uporaba »flex pivota« v sedežni opori je idealna rešitev za kolo s tem hodom. Omogoča, da ohranimo lahek sistem in zagotavljamo optimalno delovanje.

 

 

INTEGRIRANA TEHNOLOGIJA VZMETENJA

 

Spark je debitiral z integriranim vzmetenjem, Lumen sledi istemu principu. Se sprašujete, zakaj integrirano? Prvič, ker izgleda noro dobro. Če pa pogledamo še globje, nam ta pristop omogoča izboljšanje lastnosti vzmetenja, brez da bi se žrtvovali pri teži. Pri razvoju najlažjega E-MTB kolesa na svetu je vsak gram pomemben.

 

Za optimalno delovanje vzmetenja mora biti prenos moči čim bolj neposreden. Z integriranim vzmetenjem izboljšamo več področij. Konstrukcija okvirja je bolj toga in zmanjšuje nepotrebne bočne premike glede na smer vožnje. Lahko dodamo večje ležaje na cev sedežne opore in okrepimo ta del, zmanjšamo gibanje. Čeprav se nam morda zdijo te izboljšave majhne in nepomembne, pa njihova vsota pripomore k učinkovitemu vzmetenju. Samo vzmetenje je zaščiteno pred udarci in vremenskimi vplivi, dvema faktorjema, ki vplivata na njegovo zmogljivost in delovanje.

 

Okvir z nižjim težiščem, boljšo vodljivostjo in stabilnostjo, bo nudil kolesarju samozavestnejšo vožnjo.

 

 

 

OKVIR

 

 

Kot pri Sparku, je drža pri kolesarjenju kot na običajnem kolesu. Želeli smo sposobnost trail kolesa pri spustu kot tudi lahkotnost trail kolesa pri vzponu. Prej ko boste gor, hitreje se boste lahko spet spustili. Motor TQ nam omogoča ohranitev standarda Q-faktor s 55 mm odmika verige – tako kot pri Sparku. To nam omogoča veliko prostora med pnevmatiko in okvirjem brez zmanjšanja togosti, ter enako držo kolesarja in širino pedal kot pri običajnem kolesu

 

 

 

 

SAG

 

Nastavitev "SAG-a" je povsem enostavna preko indikatorja na zunanjem linku in preko porta na okvirju kolesa.

 

 

LUMEN COCKPIT

 

Lumen 900 SL in 900 sta opremljena s Syncros Fraser IC DC integriranim krmilom. Kabli so nameščeni pod krmilo, izgled kolesa pa ne bi mogel biti bolj čist. Prav tako to onemogoča zvijanje kablov. Prosto je za namestitev števca, svetilke, itd.

 

Lumen 910 in Contessa modeli so opremljeni s standardnim krmilom in nosilcem krmila – notranje navijanje kabla. Syncros zagotavlja, da so vse stične točke na kolesu narejene za vrhunsko izkušnjo vožnje.

 

 

SISTEM KRMILA

 

 

Sistem lahko kontroliramo preko minimalističnega stikala na krmilu, ki je združen z displejem na zgornji cevi okvirja. Je zelo enostavno za upravljanje, zahvaljujoč ergonomski postavitvi na krmilu. Z lahkoto upravljamo med samim kolesarjenjem, kot tudi pri asistenci »Walk mode«.

 

 

 

 

SLEDI SVOJIM VOŽNJAM

 

Aplikacija TQ ponuja koristno in enostavno sledenje vašim vožnjam. Z aplikacijo TQ E-bike se preprosto povežete, prilagodite in nadzorujete kolo. S samo aplikacijo lahko izberete pogonsko enoto, prihranite življenjsko dobo baterije ali pa povečate izhodno moč. Spremenite lahko tudi odziv pedal za hitrejši odziv motorja ali pa ga upočasnite. Poigrate se lahko s samimi nastavitvami prikaza na zaslonu (vrstni red, izklop, vklop zvoka, itd.).

 

Brez brnenja in hrupa – ko boste vi in vaše kolo na poti, uživajte v danem momentu.

 

 

 

 

LUMEN LINIJA

 

Novo linijo Lumen predstavljajo: Lumen eRIDE 900 SL, Lumen eRIDE 900, Lumen eRIDE 910 in model Contessa.

 

                

 

 

Slike:  Michal Cerveny, Cyrille Kurtz, SCOTT Sports

 

TABELA VELIKOSTI:

OKVIR
Carbon HMF Main Frame / Alloy SST-CST Integrated Suspension Technology Flex Pivot / Adjustable head angle Syncros Cable Integration System TQ HPR50 / UDH Interface / 12x148mm with 55mm Chainline
VILICE
FOX 34 Float Rhythm Air Grip 3 modes / Kabolt 15x110mm axle / tapered steerer 44mm offset / Reb. Adj. / Lockout / 130mm travel
ZADNJI MENJALNIK
Shimano XT RD-M8100 SGS Shadow Plus / 12 Speed
PRESTAVNI ROČICI
Shimano Deore SL-M6100-IR / Rapidfire Plus I-spec EV clamp
ZAVORE
Shimano Deore M6120 4 Piston Disc
GONILKA
FSA Alloy crankset / 175mm / 34T
KASETA
Shimano CS-M6100 / 10-51 T
PESTI
Formula CL-811 / 15x110mm & Formula CL-148M / 12x148mm / Micro Spline Syncros Axle w/Removable Lever with 6mm Allen, T30 and T25 Tools
OBROČA
Syncros X-30SE / 32H / 30mm Tubeless ready
KRMILO
Syncros Fraser 2.0 DC Alloy 6061 D.B. mini Rise / back sweep 8° / 760mm Syncros Performance XC lock-on grips
SEDEŽNA OPORA
Syncros Duncan Dropper Post 2.0 31.6mm / S & M size 125mm / L size 150mm / XL size 170mm
TEŽA
17,6 kg (tubeless)
SEDEŽ
Syncros Tofino 2.0 Regular CRMO rails
ROTOR
Front: SM-RT64 CL 180mm / Rear: RT-EM600 CL 180mm
VERIGA
Shimano CN-M6100
PLATIŠČA
Schwalbe Wicked Will 29x2.4" EVO Super Race / TLE / 67EPI / Addix Speed Soft
SISTEM ZA NASTAVITEV AMORTIZERJEV
SCOTT TwinLoc 2 Technology Suspension & Dropper Remote 3 Suspension modes
VZMETENJE
Front: 130mm / Rear: 130mm
E-SISTEM
MOTOR: TQ HPR50 Mid Motor drive 50Nm max Torque / EU: 25kmh / US: 20mph, BATERIJA: TQ Internal 360Wh
PRIKAZ ZASLONA
TQ HPR Bluetooth / ANT+ / Dedicated Smartphone app
ZADNJI AMOARTIZER
FOX NUDE 6T EVOL Trunnion SCOTT custom w. travel / geo adj. 3 modes: Lockout-Traction Control-Descend Low Speed Adj. / Custom large Air volume / Reb. Adj. Bearing Hardware / Travel 130-90-Lockout / T165X45mm

Sorodni izdelki

  -11%
  OTROŠKO KOLO SCOTT ROXTER 14 2024
  Stara cena z DDV:
  369,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  329,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  356,15 €
  -15%
  ELEKTRIČNO TREKING KOLO SCOTT SUB CROSS ERIDE 30 LADY EQ 2024
  Stara cena z DDV:
  2.779,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  2.350,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  2.779,00 €
  -19%
  TREKING KOLO GT TRANSEO COMP 2022
  Stara cena z DDV:
  729,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  589,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  729,00 €
  -15%
  ELEKTRIČNO KOLO SCOTT SPEEDSTER GRAVEL eRIDE 40 2024
  Stara cena z DDV:
  4.119,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  3.499,05 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  5.249,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke, na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih